Deep Democracy-traject samen met De Heerlijckyt

Wanneer:
26 maart 2020 @ 09:00
2020-03-26T09:00:00+01:00
2020-03-26T09:15:00+01:00
Waar:
Heerlijckyt Van Elsmeren
Weg op Halen 2 - 3450 Geetbets
Kosten:
3600€

Een mooie kans om het hele Deep Democracy-traject te doorlopen in één jaar (tussen maart en oktober 2020), met dezelfde groep, op een prachtig domein….stap in deze unieke aanbieding van Hummus samen met De Heerlijckyt van Elsmeren!

Een jaaropleiding rond inclusieve besluitvorming en conflictresolutie

Deep Democracy is een vernieuwende methode voor inclusieve besluitvorming met ruimte voor alle perspectieven en het transformeren van tegenstellingen, spanningen en conflicten. We gaan aan de slag met een veelvoud van meningen, emoties, gedragingen en ervaringen, kortom met de hele mens. Deep Democracy geeft vorm aan transitieprocessen en ondersteunt wie streeft naar cocreatie en zelfsturing.

HUMMUS biedt je een volledig opleidingstraject tot Deep Democracy-facilitator. Je krijgt een gecertificeerde opleiding volgens de Lewis Methode van Deep Democracy.

Starten doe je met de tweedaagse Level 1 training. Daarin leer je de grondbeginselen en een aantal facilitatievaardigheden om de methode in je eigen praktijk toe te passen. Daarna kan je je verder verdiepen in de Level 2 en Level 3 training om vervolgens in Level 4 je expertise nog meer te verfijnen.

Voor wie?

Trainers, (team)coaches, leerkrachten, groepswerkers, procesbegeleiders, consultants en leiders die hun vaardigheden verder willen ontwikkelen in het begeleiden van groepsdynamiek.

Alle mensen die verschillen willen benutten, conflicten willen transformeren en besluiten willen nemen met aandacht en waardering voor minderheidsstemmen.

Mensen die draagvlak willen creëren, en zich willen verdiepen in ‘diep luisteren’.

Al wie zelf of met zijn organisatie in een transitie zit of interesse heeft voor onze samenleving-in-transitie.

Programma + data

In deze training schrijf je je in voor het hele traject. Dit omvat 4 Levels.

LEVEL 1 – BASIS

In Level 1 maak je kennis met alle basistools voor inclusieve besluitvorming en conflictresolutie van de Lewismethode voor Deep Democracy. Je krijgt een theoretische basis in een heel andere kijk op groepen en het omgaan met verschil tussen mensen. Je maakt kennis met de ijsberg, de sabotagelijn, lastige Fred en dromerige Dédé. Je oefent nieuwe skills zoals een gesprek op voeten, pijlen gooien of een check-in. Je verdiept jouw metaskills als facilitator.

Tweedaagse op 26 & 27 maart 2020

LEVEL 2 – VERDIEPING

In Level 2 trainen we de tools van inclusieve besluitvorming vanuit de verschillende perspectieven als facilitator, leider of deelnemer in een proces. Je krijgt oefeningen aangereikt die je metaskill neutraliteit versterken. Je leert rollen en fractale patronen in groepen in kaart brengen. Je oefent verschillende varianten van de Let’s Talk, een dialoogvorm tussen twee mensen om spanningen en conflict aan te pakken, begeleiden.

Tweedaagse op 10 & 11 juni 2020

LEVEL 3 – VERDIEPING

In Level 3 zoomen we in op wat er in de onderstroom gebeurt. Je leert spanningen en conflicten bespreekbaar maken door het debat, het argument of een conflictresolutie op te zetten. Je leert vaardigheden als spiegelend luisteren, amplificeren en polariseren, nuttig bij conflict. Je verdiept je kennis over conflict, de fasen in een conflict en de betekenis van conflict voor jou, in relaties en in de wereld. In dit level groei je ook in de metaskill compassie.

Tweedaagse op 10 & 11 september 2020

LEVEL 4 – EXPERT

In Level 4 bieden we jou een grondige theoretische verdieping aan die het fundament legt voor een ander verstaan van jezelf, je werk en jouw rol in de wereld. Level 4 beoogt een groei in zelfbewustzijn en een dieper begrip van de roltheorie in relatie tot jezelf, de ander en groepsdynamiek. We leren kijken naar en omgaan met rangorde en privileges in groepen. Verder laten we je onder supervisie met de leergroep aan de slag gaan met de tools van DeepDemocracy zodat je je skills en metaskills nog verfijnt en verdiept.

Driedaagse op 7, 8 & 9 oktober 2020

Kostenbijdrage

Totaal voor het hele traject, bestaande uit de 4 sessies:

3.600€ (exclusief BTW)
4.356€ (inclusief BTW)

In deze prijs in inbegrepen: verblijf in ons eeuwenoud kasteeldomein, overnachting in een tweepersoonskamer, vegetarische lunch en diner, dranken overdag en huisgemaakt vieruurtje