Community

Wij hebben een droom. En die willen we waarmaken samen met jou. Wil ook jij graag een vredevolle maatschappij en harmonieuze relaties met je familie, vrienden en op het werk? Dit hoeft geen utopie te zijn. Als we durven het conflict te waarderen en leren zeggen wat er gezegd moet worden, dan lost spanning op en voelt ieder zich erkend.

We bouwen in België een Deep Democracy-community uit.

Onze missie is een bijdrage leveren tot deze samenleving door mensen tools te geven om aan inclusieve besluitvorming te doen met respect voor de wijsheid van de minderheid. In het aanbod dat we doen zijn we trouw aan de Lewis methode van Deep Democracy, die we aanvullen met de kennis en ervaring die ieder van ons heeft opgebouwd. We willen werken met alle mensen en mensen in organisaties die verschil als een meerwaarde zien en conflict willen aangrijpen als groeikans. Meer en meer is conflict immers deel van het dagelijks leven. Hoe jij ermee omgaat, bepaalt hoe je zal kunnen opgroeien, hoe je zal samenwerken met anderen, hoe je vooruit kan kijken in het leven. Via educatie en sensibilisering brengen we jou een andere kijk op het samenleven en samenwerken van mensen.

Conflict komt van het Latijn ‘confligere’ dat botsen of samen strijden betekent. In de dramaturgie wordt het woord gebruikt om de strijd tussen drijfveren van twee personages of binnen een personage aan te geven.

“Conflict has gotten such a bad name because we haven’t learned tot do it very well. When it’s done skilfully and with the intention to remain in relationship, it can be a wonderful source of insight, creativity and connection.”
Myrna Lewis

 

Onze community wil krachten bundelen: we zijn er immers van overtuigd dat Deep Democracy. een fundamenteel andere kijk biedt die we nodig hebben in deze tijden. Daarom willen we alle mensen die in deze methode geschoold zijn zichtbaar maken en leermateriaal ontsluiten. We hopen ook jou welkom te mogen heten in de DeepDemocracy-school!

Wil je onze activiteiten volgen? Neem regelmatig een kijkje op deze website of word lid van onze LinkedIn-groep. Heb je een vraag aan de community? Stel ze ons via info@deep-democracy.be.

Er is ook een (internationale) Facebook-pagina: The Lewis Method of Deep Democracy & CoResolve